onsdag 10 oktober 2007

När lusten faller på....

...så vill jag att det ska gå undan minsann! Brått har jag å klart vill jag att det ska bli helst innan projektet startat. Men ibland måste jag nog inse att det inte är möjligt!
Men i förrgår fick jag ett infall då jag hittade lite tråd rullar lite här å var i röran. Vill ju som alla andra ha ett ordningsfullt och strukturerat hem, så jag gjorde ett försök att i allafall få ordning på trådrullarna som drällde i köket. Hittade en planka på stranden i sommras som jag rollade vit, rollern var redan doppad i färg då vi målat bakom elementen i vardagrummet. Sen torkade jag av plankan med en fuktig trasa så den blev lite sliten i stilen. Sen drog jag fram "banken" som jag sa när jag var lite å bankade i ett 30 tal spik på tvären. Borrade ett hål längst upp å vips hade jag en trådrulle hängare!!! I hålet satte jag en gammal spik som vi hittat lite här å var när vi renoverat. Glömde ta närbild, sorry!
Men så här ser skapelsen ut i allafall å min sambo som vart skeptisk till en början gav med sig att den var en ganska kul ide det där i allafall....
Brevid hänger våra hattar, min western hatt som jag har i stallet vid dåligt väder å gubbens "tattarhatt" som vi kallar den, fast det är en sån som knallarna hade.


Och jag var ju nere i Ullared för nån vecka sedan men jag hittade inte mycket som jag ville ha med mig hem förutom kläder men det var nog det som jag å lill höna behövde mest.
Men dessa två ljusstakar slängde jag ner i vagnen å nu står de på skrivbordet (som jag ska fota nu när datorn kommit på plats, äntligen!) å lyser upp min tillvaro.


Idag har det varit en vacker höst dag å jag har varit ute på två lång prommenader. I morse smet jag och våran hund ut tidigt på en morgon prommenad i vår skog. Hade lite ont i huvudet så det var skönt å lämna hemmets sorl å bara lyssna på fåglarnas kvitter. Vi gick en redig runda å spanade efter älg men vi hittade bara färska spår i leran. Sen lite senare på dagen vid lunch tid fick vi besök utav Hanna och Malin från SOS som ville hälsa på oss och träffa vår hund som kommer från den organisationen de jobbar frivilligt för. Han blev glad för att träffa dem å visade att man inte alls behöver lyssna på matte när hon ropar ;-) Vi fikade lite å pratade om ditten å datten, sen var de dax för dem att åka vidare. Hoppas att deras bilresa hem gick bra!

Nu på kvällen har vi försökt å "rodda" i ordning på vårat nya skrivbord i köket! Det blir nog bra när det blir klart men det är lite grejjer kvar som inte funnit sin plats än. Till hör ju också att vi håller på och "stylar" upp köket lite samtidigt som vardagsrummet, varför inte mera kaos när man ändå håller på? Så nu saknar vi lite förvarings möjligheter, det skall byggas en ny sektion i köket med tre 40 lyukor och tre vitrin ovan, allt kommer å bli lite platsbyggt för att så likt som möjligt med moderna matrial likna gammal stil. Det kommer nog bli bra det med en vacker dag. Eftersom vi har tagit bort två stora skåp för att göra våran "köksbänk" så råder nu lite allmän förvirring i köket å jag vet knappt vart jag har mina grejjer. Skall fota lite i morgon, kameran är stendöd å ligger på laddning.

I går var vi inne i staden och beställde tapeter, det blev Boråstapeters Ornament 8574, en grå medaljong tapet på söderväggen och en grå tapet (samma färg som fondtapeten) på de övriga väggarna. Himmla trevlig personal på Colorama i Huskvarna. Tack för all hjälp!

Men nu är det dax för kudden!

3 kommentarer:

Uppe på vinden sa...

Jag är som du...hialös som mamma alltid sagt, fort ska det gå! Så käck idé med rullarna, både praktiskt och dekorativt ju! Kram!

Åsa & Wilmer sa...

Så fint med rullarna =)
Gillar ljusstakarna också. ALLT du gör verkar bli lyckat o snyggt!
Hur mår lill-gumman?
KRAMAR

Anonym sa...

hallå fröken!
Var i götet och hälsade på mor och far och så en sedvanlig runda till det stora varuhuset såklart. Vem stöter man på om inte BG. Han var sig lik iallafall. Hörde att ni skulle få lite snickarhjälp till helgen... Ha det så bra Johanna