torsdag 24 april 2008

Krokigt värre.....

Eftersom det bara blev ett svar och det dessutom var ett svar med alla rätt så var det inte så svårt att utse en vinnare, GRATTIS NETTAN! Skriv din mail eller skicka mig din adress madehemmabyemma@live.se så komer ditt lilla pris!


Min ena bror är en kul kille, han har mycket ideer, bus å grejs för sig. Den andra kanske är ännu värre i och för sig men det är en annan historia. Brorsan är två år yngre än mig och bor med sin flickvän i Kungsbacka, lite söder om Göteborg. Han är snickare och bankar hus hela dagarna, han är ganska kaxig när han kommer hit med sin fina hamare å vill banka lite granna, å vi har mycket som behöver bankas så han får gärna komma oftare;)
Han är även vår dotterns gudfar med allt vad det innebär, han tar det på stort allvar och det får man inte skämta om. Han skämmer bort vår lilla höna så det förslår! Ska bygga henne en lekstuga säger han, i två plan med rutchkana från andra våning, när den blir klar vet ingen, inte ens han själv tror jag? Men denna bror är så söt, han tänker på mig ibland tror jag å på mitt intresse för pyssel och inredning för när han såg att dessa skulle slängas på jobbet tog han dem och sa- De kan väl min syster få? Hon skulle bli så glad!
Å dessa fina krokar blev mina, visst är de tjusiga? I smide och allt! Dyra är de med för det står på påsen 82.- för två stycken!!! jisses, det hade jag aldrig betalat! *snålis!
Har fått en utmaning utav Kullervilla, hennes blogg hittar du in kanten...

Det gäller att besvara ett antal "TRE-frågor".

­­­­­­­­­­­­­­

Nämn TRE namn du går under:

Emma, mamma och älskling (ibland!)

Nämn TRE saker som skrämmer dig:

Hat, Djurplågeri och "fula gubbar som gör flickor illa". "Tänker på dig Engla"

Nämn TRE saker jag gärna har på mig:

Jeans, tunika, och tofflor nu när vädret tillåter, måste fynda lite nya par!

TRE sanningar om mig själv:

Loppis Freak, pysslig och pajas!

TRE saker jag verkligen vill ha just nu:

Ett färdigt KÖK!!!, Färdigstängslade hagar och En varm sommar!


Skickar vidare till er som känner er manade till att avslöja lite om er själva!


______________________


Vid åtta tiden nu i kväll så knackade det på dörren, utanför stod en man med glasögon och hästsvans, hans ansikte gav ett oroligt intryck.
Han frågade om man kunde komma upp till tornet med bil, men jag förklarade att det itne går eftersom det sitter en vägbom precis bakom vårt hus. Han förklarade att hans dotter var borta efter en prommenad uppe vid tornet. Hon hade ett litet het ttemperament som han sa och hon hade tjurat och gått iväg. Vi kom fram till att han skulle åka ner till parkeringen för att se om hon kommit fram och höra av sig om de inte hittade henne, så skulle vi följa med upp med grannens fyrhjuling och leta, enda chansen att ta sig upp utan bil relativt snabbt. Inget hördes och jag trodde att de nog hade funnit varandra. Gick ner till stallet och matade djuren, hade hunden med mig. Kände att jag nog borde gå upp mot berget och kolla efter om de var kvar, gick in och tog hundens koppel och mobiltelefon med mig. Gick bakom huset och hunden blev skatt tokig, började skälla och ryckte ordentligt i kopplet och ville upp i skogen. Fattade galoppen snabbt och började springa uppåt, Otto skällde och blev ivrig, när jag kom ut på vägen så såg jag en liten tjej långt borta med ljus blå tröja, hon blev nog rädd först för hon sprang från oss. Jag ropade efter henne att hennes pappa varit och letat efter henne hos oss, först då stannade hon upp och vände sig om. Sen kom hon springande mot mig och gav mig en stor kram. Hon var rädd det syntes och hon grät och undrade var hennes pappa var. Vi gick hemmåt och jag körde ner henne til parkeringen där de hade sin bil, men den var borta?! Så frågade jag henne om hennes mamma eller pappa hade en mobiltelefon, som tur var hade hon lärt sig numret igår och jag ringde upp en orolig pappa, vi möttes och han var glad men hade en allvarlig min när han pratade med sin dotter, han sa att det var viktigt att hon förstod att man inte kan ge sig av ensam ut i skogen sent på kvällen. Sen skildes vi åt efter att jag erbjöd dem skjuts hem, men de hade en stor hund och skrinda så de skulle gå ner till byn. Skönt att allt slutade bra, men jag började ändå att funder på om det inte hade gjort det, tänk vad snabbt det kan bli fel! En muttrande tonårsdotter kan ge en gråa hår, tur att det är ett tag kvar för innan vår höna är där!
Allt slutade väl i allafall och jag är glad att jag kunde hjälpa till!

Ta hand om er och håll sams!!!

Kram kram!

7 kommentarer:

Nettan sa...

Tänka sig att jag var den enda som tävlade ;0) ! Vilken tur man har !!
Har skickat dig min adress .
Vilken snäll bror du har som kommer med krokar till dig, ja även den andre som kommer & hjälper till när det behövs !
Ha en skön Helg..
Kram Nettan

Änglahem sa...

Tävling?? har jag missat!! attans också!

Vilken tur att du engagerade dig så för flickan, vågar inte tänka på om du inte.........! Bra gjort!

Roligt att läsa lite om dig, alltid roligt att få lite mer kött på benen för att uttrycka mig krasst!*tihi*

Ha en fin helg!
Kram/Ulrika

a home far away sa...

Har också missat tävlingen, va synd!
Bra initiativ av dig.

Ha en bra kväll.

Kram från Singapore

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Önskar dig och din familj en trevlig valborgsmässoafton. Kram / Maria

Sen kan du RÖSTA PÅ MIG MED!!!
http://sicastyle.blogg.se/1209367666_tvling_vem_tar_en_pla.html

Hem & Lyckas Mia sa...

Vilken tur att det slutade väl för flickan! Skönt att du kunde hjälpa till.

Grattis till krokarna, vilken omtänksam bror du har! kram

Marresmamma sa...

Hej! Följer din blogg och låter mig inspireras. Undrar om man kan beställa en nyckeltavla av dig? Om det finns någon chans kan du väl maila på marresmamma@hotmail.com... Skulle bli så glad. Mvh, Marresmamma

Anonym sa...

Vad har du tagit vägen vännen????
Saknar dig och lilla bus ju!!!!
Kram Mia och W