torsdag 30 oktober 2008

Längtan mot Jul....

Ja det gör jag faktiskt, längtar till julen.

Har släpat fram en hel bunt med gamla inredningstidningar med jultema och börjat å bläddra å suga in alla bilder och pyssel tips.
Får verkligen inte hoppas att det blir som förra året, magsjuk en hel vecka innan julafton. Det var inte kul att åka bil 30 mil och veta att toaletter kryllar det inte av på resan direkt. Hualigen.

Nu är jag åsså sjuk, fast tack och lov inte magsjuk bara rejält förkyld.
Brukar inte känna mig besegrad utav en förkylning men den här gången känner jag mig totalt golvad. Igår begav jag mig till byns lilla apotek och upphandlade ett förråd med allt som kan vara bra att ha till näsa hals och huvud. Jag fick naturligtvis tillsammans med apotekaren läsa alla små finstilta lappar för det är mycket som man inte ska stoppa i sig när man har ett pyre i magen. Brukar inte nojja mej men det är ju dumt att praparera hela kroppen när den mår som sämst. Lilla hönana som varit lite hängig ropade klart och tydligt klockan 6 i morse att hon minsann ville gå till dagis! Ringde fröken, dock inte redan klockan 6! Konsulterade lite och beslutade mig för att lämna henne på dagis. Hade faktiskt ingen aning om att man fick lämna dem där när man själv är dålig, men med lite dåligt samvete gjorde jag det och åkte hem och la mig, sov till 11.30! med andra ord äter jag frukost i skrivande stund. Massa honung i min totalt överdimensionerade the kopp men det är ju så gott för halsen. Fast bacillerna älskar väl värmen, borde knapra glasspinnar i stället!

Så dagen ska gå i julens tecken och jag ska slappa fast det borde städas å det bestämdaste å målas, herregud vad här ser ut i köket! Men jag har ingen ork så det får snällt vänta tills jag kryat på mig. Köpte mig en love-movie och ett par fårskinns tofflor på konsum i går så i tv soffan ska jag sitta hela dagen. Vår lilla mini fyller år om en vecka drygt och jag har enhälligt bestämt att jag inte får "jula" mig innan hennes födelsedag, någon måtta får det allt vara. Men sen går jag lös!!!

På tal om pyret i magen så vet ni ju att min lilla rara grannfru (hon är gift!) ska ha bebis samtidigt som mig eller oss kanske man ska skriva för att få det jämställt och bra. Det kommer att bli skönt att ha fler runt omkring sej som man kan ha trevligt med. Å nu till det sköna, Det kom fram i måndags (?tror jag att det var?) att min bästa kompis E och hennes man åsså ska få knytte ungefär i mars-april! TJOHEJ!!! vad gjorde alla på midsommar igentligen? Så nu blir vi tre pysseltokiga smålänningar som ska umgås och ha kul ihop! Bättre kan det ju inte bli! Hoppas Lilla E att det var okej att jag basunerade ut det på bloggen här men det är ju redan känt för "alla inblandade" Kram på dig, vet att du läser här!


Mitt lilla grå bord som fått en ny glasbricka med lite silver ovanpå...Här ligger bunten med tidningar, ovan ligger Allers julmagasin som E tipsade mig om, kunde inte låta bli att köpa mig ett eget nummer att bläddra i...Silvret i närbild, utan blixt.
Lite lavendel och oliv kvistar som ett skönt sommarminne.

Posted by Picasa

5 kommentarer:

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Så fint ni har det :) Mysigt! Och visst ska det bli mysigt med jul! Förstår att ni vill vänta med juldekorationer och så tills efter dottern fyllt år! Mysigt med födelsedag ju :)

Kram och krya på dig!

Susanne

Tårtsmulan sa...

Vilka mysiga bilder, så fint ni har det :)

Jag längtar också enormt mycket till julen, årets mysigaste tid.

Usch, verkar vara en riktig dunderförkylning du har åkt på.
Bädda ner dig och se till att krya på dig snart.

Ha det så bra.
kram!

cicci sa...

Tack för din fina kommentar hos mig och jag får önska dig också ett stort grattis! Är det första barnet? Visst är det en häftig känsla och det verkar som det smittar har också fått reda på flera i min närhet som ska ha i närheten av april7maj.
Ta hand om er.
kram cicci

Gårdsromantik sa...

Härlig stämning i bilderna!

Ta det nu lugnt och mys så du snart blir bättre!

Kram Maud

Snusilus o Sannibus sa...

Haha, nja man kan ju inte styra vädret direkt :P Fick ni mer snö nu då? Hoppas att vintern väntar på sig tills efter födelsedagen!

Kram o ha en fin helg!

Susanne