måndag 9 februari 2009

Jätte gott!!!


Är inne på min tredje omgång med hembakta semlor, och det sista receptet var klart bäst!
Stora fluffiga semlor men jätte god smak!



Här har du receptet...

Ingredienser:
2ägg
1dl socker
1tsk salt
50gr jäst
150gr smör +till en plåt
2dl mjölk
7-8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
ca75gr mandelmassa
mjölk
1dl vispgrädde
florsocker

Rör i hop ägg, socker och salt. Smält smöret med mjölken tills det når kroppsvärme. Lös jästen i lite utav degspadet, häll på resten och blanda ner äggblandningen. Blanda in mjölet, lit ei taqget till en ganaska lös deg, låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225grader. Häll upp degen på mjölat bakborr och knåda den mjuk och följsam. Skär upp degen i jämt antal bitar 12-20 beroende på hur stora du vill ha dem. Knåda dem till runda bullar och placera dem på plåten, låt jäsa i ca 15 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills det fått fin färg.
Låt bullaran svalna och skär av ett lock. Blanda mandelamassan men lite bröd innankråm, lite grädde eller mjölk. klicka ner i hålen, fyll på med lite grädde. Sätt på locken och strö lite florsocker med en the sil över....

KLART!!

Å super gott!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Du kanske kan ta med några semlor i morn till 11-kaffe då ;)

Loppis Lycka sa...

Smarigt!
Vilka underbara bloggar du har! Håller själv på med lite scrapping och korttillverkning. Jätte fina alster du har gjort!.

Du frågade om tapeten på min blogg. Den är faktiskt köpt på Rusta för ca 1½ år sedan. Är osäker om de har kvar den. Gillar den jätte mycket.
Ha det så bra Josefine