onsdag 12 december 2007

Ett litet skrik....

...hördes från vardagsrummet nu på kvällen när Felicia gått å lagt sig...
Funderade på om katten fastnat i dörren....
Men när jag gick över tröskeln så såg jag Lilla Ängelen vifta febrilt med sina små armar på fönster brädan....
Där satt hon å dinglade men benen å skrek allt för vad tygen höll....
Hon blev genast nöjd när hon upptäckte att jag fått syn på henne, ett leende spred sig över hela hennes ansikte å nu sitter hon där å är så nöjd så!
Amaryllisen har börjat å blomma!!!
Jag bad ju henne hålla kåll på den å säga till när den slog ut sina knoppar....
*

*
Magnifika blomma!
*
*
Fyra stora blommor har slagit ut...
*


*
Ute ligger lite vitt puder på marken...
*

*
Jag har lite tankar å funderingar och jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra med bordet.....
I sommras när vi rev taket i vardagsrummet så satt jag å bläddrade i en tidning, (medans killarna jobbade!) Det var ett hemma hos repotage hos ett ungt par i en skånelänga tror jag bestämt att det var. Killen hade gjort ett matsalsbord som jag blev så förtjust i, det var gjort av grovt virke och allt var målat vitt.... gillade den grova fast känslan fast målat i ljusaste vitt.... Det blev en så bra kontrast.... Ville sno iden och min kära far är ju inte sen att haka på alla mina tokiga ideer, så han släpade med sig plank från taket hem, det var plankor som var över 4,5 meter långa så han fick kapa dem för att få med dem hem..... Så efter en tid med mycket lut å kladd blev bordet klart å underedet gjordes utav mina staket stolp som jag har köpt till mina hagar till hästarna! Riktigt fina ek stolp! Så nu har jag mitt fina bord! Fast nu till funderingen, jag ville ju ha ett ljust bord för att det blev så fint, i allafall i tidningen hi hi*. Skivan tyckte jag blev så vacker så den har jag behandlat med Kokt linolja och balsamterpentin, luktar inge vidare faktiskt! Men nu är det ju så att jag vill måla underredet i vitt för att ljusa upp det lite... Tapeterna är ju lite mörka, men gud vad jag gillar dem, så det kan behövas lite mer ljusa möbler, å vitt är ju fint eller hur? Men sambon tycker att vi ska ha dem som de är.... Jag tycker att det blir ett rörigt intryck med olika träslag. Nu vet jag inte hur jag ska göra? Hur hade du gjort? struntat i gubben din eller låtit honom få vara med på ett hörn?


*


*

Å vips så var det lilla soffbordet monterat! Vi skruvade ihop det i förrgår å jag kladda på linoljan i går så nu luktar det pest i hela rummet igen.... samma sak här, måla vitt eller inte?

*


*
Å strunta nu all bråte i rummet, vi håller på å dra färdigt elen så det är ju grejjer överallt, eller jag värre än vanligt i allafall;-)
Tack för kommentarerna!
Å tack för titten!
I helgen ska jag till Köpenhamn, ska bli så rackarns skoj, fast jag skulle ju varit miljonär förståss!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jodå, pepparkaksgubben fick kavlat ut en massa deg! Och jag bara vilade mig, urskönt!

Det är en svår fråga du har ang borden. De skulle bli skitsnygga med vita underreden, men de är jättesnygga nu med. Bra svarat va!

Ha det gott!
Kram
Lotta

Maria sa...

Åhh,så ljuvlig liten ängel,jättesöt!Din amaryllis är verkligen vacker!Så fina bilder!Ha en fin fortsatt Lucia!

Varm Kram,Maria