onsdag 19 december 2007

Lite kras får man väl räkna med när det är jul?

Ja att lite kulor går sönder får man väl räkna med nu i jultider, men krukor? Vi har tre yngre kattor i huset och det har blivit rätt många krukor som gått i golvet sen de började kuta runt, jag tror att jag är uppe i tio nu! Och det är ju bara de krukorna som man gillar som ryker, de fula står kvar, är inte det typiskt? Idag var det Signe, min favorit tjej som puttade ner en utav mina nya krukor! fy kissen! Men jag älskar henne ändå hon är så otroligt go den katten, nåt aldeles extra. Så här fint blev det.... den landade ståendes?!?
*


*
Det ringde och jag svarde bara Emma, paff blev jag när det inte var sambon som jag trott å skämdes lite för mitt sätt å svara, det var från blomster affären nere i byn, damen talade så glatt om att F vunnit på en lott som han köpte på juklmarkanden!!
Jisses, vi som aldrig vinner nåt!!!
Så han for ner efter jobbet å hämtade sin vinst, ett presentkort i butiken! tjiho, här ska köpas lite växter till våren.... Å sen när han kom hem så hade han köpt tre krukor, likadana som den som Signe puttade ner i backen!!! så nu har jag 4 igen, fast jag måste måla dem först! så här såg de ut inna jag fattade grepp om penseln...
*
Ikväll är F på julbord med jobbet och då får de på dagen på arbetet sina julklappar, faktiskt fian och påkostade grejjer. Fast i år blev väl inte sambon så förtjust eftersom de fick en plånbok i läder, snygg och praktisk, men eftersom han har pengarna i rulle i fickan så var det ju inget för honom.... kanske kan norpa den? en herr plånbok är väl itne fel bara för att en dam bär den eller? De fick också öl som alltid, (det är ett dansk företag!) och ölen var placerad i en trä back i teak, snygg å väldig mjuk i träet.... Inte heller här tyckte F att det var nåt å ha, fast jag tycker nog att den ska få stå vid soffan i vardagsrummet till mina inredningstidningar.... Inte vill jag måla den vit.... än i allfall!
*
*
här ser ni den lite bättre.....
*
*
Ibland känner jag lite prestations ångest över å presetera saker så att jag klan visa alla i bloggen, men så sa jag till mej idag att det måste jag sluta med för då kommer ju allt det roliga försvinna med att pyssla grejjer.... Men jag har inspirerats så utav alla jul kuddar därute i det avlånga landet så jag letade i mina gömmor å fann ett avlångt örngott, som igentligen är till barnsängkläderna, men detta offrades och skulle nu bli ett juligt kuddfodral. Har inte broderat på bra länge men jag visste vart jag hade mina sygrejjor å satte igång.... ja jisses vad ont jag har i långfingret, puttade ju in nålen å nu är fingret alldeles ömt! Farmors fingerborg var på tok för liten, men ack så söt! Här ser ni en suddig bild utav resultatet...
*

*
och här en liten närmare, mer detaljerat än så blir det inte för då syns tabbarna ha ha!
Nä jag är nöjd med dagens skapande å kan nu joina klubben "julkuddar"!
*
*
Han med å måla mitt syskrin med, det har varit vitt ett bra tag men nu kom texten på med... Tycker att det blev riktigt bra!
Har klarlackat det med så att det håller sig bra mot slitaget som det blir att öppna locket, om jag nu skulle få broderi mani!
*

*
Här hamnar det tills vidare på skänken i köket. Alldeles brevid är skrivbordet men där är fullt just nu.....
*


*****
Kram, nu ska jag ut å kolla alla bloggar å se vad för hyss ni haft för er!
*****


3 kommentarer:

Ninis sa...

Emma, jag skulle gärna ta fler kaniner, men har inte plats och min man var väl inte världens lyckligaste när jag köpte en tredje.
Tack för ditt inlägg och ha en trevlig jul!

FiaElise sa...

Jag kan sitta och titta i din blogg i evigheter.. Förstår inte hur du hinner med att göra alla saker? :D
Kram Sofia

Lotta sa...

Det där med katter och krukor, det är jag van vid. Just nu har vi en liten 7 veckors kattunge som drar och sliter i granpyntet så fort han kommer åt, den lille godingen.

Vilken fin kudde du sytt, och syskrinet blev ju kanonbra!

Önskar dig en riktigt god jul!
Julkramar
Lotta