söndag 16 december 2007

Köpenhamn...

...har vi varit i i helgen, så kul!
Vi var några vänner som åkte ner bodde på hotell å gick på Ströget och Tivoli.
Tog några öl på nån pub, käkade korv å bara mös av atmosfären i det vackert julpyntade Köpehamn. Vi gick lite i affärer å på julmarknad i Nyhavn, jätte mysigt med ute serveringar även på julen, massa facklor och filtar gjorde det jätte mysigt.
I förra veckan var jag och min kära vän Eva nere i Gränna och strosade lite, vi gick å kollade lite i affärerna och i blomsteraffären hittade jag denna söta lilla ängel, och för skampriset 18.- fick hon följa med hem... nu bor hon nöjt på hyllan i köket!

*
*
På bokhandeln hittade jag metall ark som jag letat efter, och när jag kom hem så gjorde jag dessa små söta ikoner att hänga i julgranen, ideen kommer från boken Vit Jul av Susanne Magelund. Massa fina saker att pyssla och inspireras utav.
*
*
På tivoli fanns ju massa mysiga butiker, tyvärr kunde man hitta samma saker i många utav dem men det var så mysigt så det gjorde mig inget, falk ögat fick jobba lite extra bara.... Denna lilla dam fick komma med oss hem, de hade en liten bod med massa sydda dockor, hade kunnat köpa många fler men de ska ju bo nånstans också....
*
*
Ja inte behöver jag säga att de sålde julgranskulor, de sålde massor av grankulor! De ena vackrare än de andra å de flesta i glas, som jag tycker att de ska vara. Förra året gick nog bara 4 i kras men det gör inget för det är ju ganska kul å köpa nya! Undra hur det ska gå i år med tre kattungar i huset? Denna köpte jag till att ha runt ett blockljus, enkelt å dekorativt. Den är inte större än en enkrona!
*
*
Änglar gillar jag, i massor!
Lite därav mitt bloggnamn.
För en femma styck kunde jag inte motstå dessa två små keruber, de är inte så stora, kanske ca 5-6 cm i diameter, små men naggande goa. Välarbetade är de för man ser fjädrarna på vingarna!
*
*
Å äntligen har jag hittat en krona jag gillade. Liten och lagom för ett strot värmeljus. Spiran är i gjutjärn och resten i svartlackad metall. Lagom.....
Hamnade på ett silverfat med kulor och de små änglarna...
*
*
Systrarna Grön är en butik jag alltid besöker när jag är i Köpenhamn, massa pill å plock å onödiga grejjer, passar mig perfekt, jag har ju inge å hålla ordning på här hemma? Hittade dessa små lyktor med ett litet ornament på, passade mina små blockljus perfekt!
Där fanns även dessa små ängla vingar, så söta och lika stora som en handflata, dumma mig skulle köpt fler å hänga i min ljuskrona i taket i vardagsrummet, men men man kan ju inte ha hjärnan med sig jämt!
*
*
*
*
Tack alla er som tar er tid å läsa om mina pryttlar å grejjer och ett litet extra tack till er som lämnar så söta kommentarer!
*
Nu är det dax å vila, att ha roligt gör en trött!
*
6 kommentarer:

Lotta sa...

Underbara saker du hittat! Jag är så avis på dig som varit i Köpenhamn. Varje år säger vi att vi ska in på julmarknaden på Tivoli, men varje år kommer något annat emellan.
Kanske nästa år??

Kram
Lotta

Signes vind sa...

Åhhhhh - Köpenhamn - bästa shoppingstaden. Hittar alltid något mysigt där.
Så mycket fint du har på din blogg - gillar bordet du visar - skulle också vilja ha ett med plank - ser så härligt inbjudande ut - men kanske målat vitt???

Sofia sa...

Jag kanske inte alltid skriver (eller rättare sagt har jag aldrig skrivit) men jag är alltid inne och läser. Jag älskar din blogg! :)
Kram Sofia på Tassar

Emma sa...

Sofia, du är så välkommen så!

En inredoholic sa...

Underbara fina saker du visar :)

Du inspirerar verkligen!!

Ninis sa...

Mysig blogg, kikar gärna in igen..
KRAMIZZZZZ