söndag 27 maj 2007

Kära vänner....

... kan man aldrig få för mycket utav!
Vänner är nåt man verkligen behöver för att leva.
Jag tror att jag har rätt många vänner och jag är väldigt glad för det.
Det finns ju olika typer utav vänner om man nu ska katigorisera dem...
Jag har en vän som har varit min vän sen vi gick i gymnasiet. Vi bor en bit i från varandra å träffas kanske inte så ofta som vi borde eller i allafalla skulle kunna. Vi har båda två familj och jobb/studier som tar mycket utav vår tid, men vi vet att vi alltid har varandra ändå...
Det kan ta nån månad mellan det att vi hörs men det känns som om vi pratades vid igår.
Hon är generös, omtänksam och väldigt duktig på att fotografera.
Kortet här nedan på mej togs för ganska många år sedan på kajen vid Eriksberg i Göteborg.
Det var kallt å dant väder å inte alls prommenad väder men vi tog en runda och som alltid så hade hon kameran på axeln, ständigt på jakt efter nåt att plåta.
När kortet togs så drog hon mej i håret, helt ovetandes vände jag mig om å det sa "klick" ett kort var taget. Det är nog de korten som blir bäst, de man inte är beredd på utan som sker oförberett. Min vän är oxå väldigt duktig på allt som växer, allt som hon petar på blir grönt och frodigt, kanske med lite hjälp utav gödsel vad vet jag men växer gör det.
Hon är nog min bästa vän!
Hoppas att du mår bra och att ogräset håller sig väck när du kommer med räfsa och spade!

När jag var gravid så träffade jag en del nytt folk och några utav dem blev mina vänner och vi träffas än idag fast nu har vi blivit dubbelt så många allas små kryp har ju kommit ut och förgyllt våra liv. Vi träffas en gång i veckan ibland mer, ibland mindre men varje gång vi ses så har vi väldigt trevligt och skrattar mycket. Vi utbyter erfarenheter och tips om livet som småbarnsföräldrar. Vi kanske kan lägga dem i kategorin mamma-vänner. Utan dem hade man nog haft det ganska ensamt hemma.
Ser fram emot att träffa er på onsdag allihopa!
(tyvärr har jag ingen bild på er allihopa, är ju för dålig med kameran på våra träffar!)
Grannar har ju nästan alla, vi har väldigt bra grannar.
"Grannfrun" (är inte heller gift men vi kallar henne så!) är en mycket god vän. Vi tycker båda om Te så det har vi hävt i oss en hel del, undra hur många liter?
Grannfrun är grymt duktig på att baka, alltid så kommer det nåt gott ur ugnen å det är himmelskt gott var gång. Tyvärr missade jag "hallonpajen" igår, då vår dotter inte var på humör, men jag tackar som djupast för maten, gott som alltid! Får komma ner å laga mat till dig när du snart sitter med din lilla bäbis i famnen....
Kram på dig!
Vi har fler grannar, ett äldre par som bor här uppe. De hamnar i kategorin Grann-vänner.
mannen i hushållet är så glad för att vi flyttat hit för då händer det hela tiden nåt å han har nån som han kan tjôta lite med om ditten å datten å livet här förr, han är nämligen uppvuxen här mellan våra gårdar. Han har mycket att berätta, idag fick vi höra om den stackars hästakraken som drog mjölka kärran ner till byn. Brant å stenigt å is på vintern minsann.
Frun i huset är en riktig hejjare på växter, hennes trädgårdsland är som en botanisk trädgård, snart kan vi nog ta betalt från turisterna som står här å beundrar, kanske kan vi tjäna en slant!
Några vänner som jag aldrig mött är alla blogg vänner.
Precis som när man var liten å hade massor utav brev vänner runt om i landet å utanför landets gränser men för den delen... Fast nu kan man sitta vid som dator o skriva till dem. Fast det är ju klart det är ju alltid roligare att få ett brev på posten... men ganska kul att få ett meddelande i sin "kommentarbok"med.
Dessa vänner kanske jag aldrig få träffa eller ens se ansiktet på men det delar mycket med mig å jag hoppas att vi komer att följas åt länge än....
En vän som åxå är min mamma vill jag hylla lite extra för det är ju hennes dag idag!
GRATTIS PÅ MORS DAG LILLA MAMMA!
Så alla vänner denna dagen tillägnar jag er å min mamma.
Kram på er och god natt!!!

1 kommentar:

Maria sa...

Hej vännen! NU såg jag vad fint du skrivit om VÄNNER. Glad att få lära känna dig vännen och det är härligt att få vara en av dina mammavänner!! Kram