fredag 16 november 2007

Kalas och Skurgolv

I helgen fyllde vår lilla prinsessa 1år! Tänk vad tiden går fort! Ja kalas blev det även om lill snörpa var jätte förkyld, alla fina presenter å leksaker gjorde väl att hon glömde snuvan för en liten stund!
Tack alla släktingar och vänner för en fin födelsedag!
Jag och mamma gjode en prinsess tårta fulld med bär, vanilj kräm å grädde!

Felicias "lill-morbror" och Jenni gjorde fina muffins!

Bara två dagar innan kalaset hade vi inte någrta möbler i vardagsrummet än för först skulle ju golvet skuras på gammalt vis..
Så fram med skurborsten å såpan och efter två timmar hade vi skurat hela golvet!Vi använder Gysinges Linoljesåpa för skurgolv, lite jobbigt men om nåt år kommer det nog bli vackert!


Ja efter det bar vi in lite möbler så vi hade nåt å sitta på/i, soffan fick vi hjälp å bära in för den var verkligen jätte tung! Tack Hampus!!! Å tack eva för sällskapet!
Tyvärr har jag i virret glömt å fota soffan, men då kommer den en annan gång!
Jag och sambon for till stan för att handla och åkte till blomsterlandet där vi hittade lite fina sanker, två nya krukor i gjutjärn, plättar på tråd hamnade i dem och en lite ampel som hamnade på sniskan i fönstret så länge, nåt kul ska få flytta in i den med så småning om...


På ikea köpte vi en ljuskrona som hängdes upp i taket, till jul skall den kläs med granris.
Den är i smide och är bara för kronljus, så nån el tjosan får vi väl kolla på en annan gång, kul då kan jag byta efter humör!!
På bilden ser ni även bordet som min far gjort, plaken kommer från taket som vi rev ner i sommras, nu är det behandlat med kallpressad linolja och balsam terpentin.
Vi har även ett litet soffbord som ser likadant ut men det är inte monterat än....
För två veckor sedan var vi nere hos svärisarna i Helsingborg och hälsade på, då fic vi med detta fat hem, sambon kommer ihåg det sen han var liten och frågade om han kunde få det när de stack näsan i jorden men vi fick med oss det hem med det samma. Det är gjort utav en farbror som heter Uno nånting.
Fint till både frukt å frukost brödet....Nu ska jag å lilla hönan ntill stan å handla mat, kanske det kommer med nåt annat hem?
Ha en bra dag!1 kommentar:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej Emma! Åh grattis till lillskruttan. Ser fram emot att få komma och SE din fina saker. Blir så inspererad av allt pynt du gör. Jag kan inget sånt är bar Mio / Ikea slav! KRAM