onsdag 21 november 2007

Loppis galen!

I går var jag och dottern runt på lite olika loppisar i stan, älskar å kolla bland alla gamla grejjer å kanske hittar man nåt man "behöver".
Först åkte vi till Erikshjälpen i Huskvarna och de öppnar vid 14.00 det var kö! säkert 50-60pers stod utanför å ryckte i dörren!
Hade spanat in en ljus krona men det var en som snek den framför mig, det är inte lätt å knö med alla kärringar med en barnvagn! Men jag gråter itne jag fick med mig massor av nödvändiga fynd hem, sambon suckar!
Ha velat ha en sån här ljus lyckta sen min förra gick i golvet å för 35.- så åkte den ner i korgen.
Nu pryder den soffbordet med lite granris i botten och att blockljus.

De häs små sötingarna gav jag en femma styck för, lagom buckliga och slitna!Den här kunde jag inte motsstå, den är hand smidd och huvudet ser ut som ett ormhuvud, så charmig! Så när jag kom hem så slängde jag kork underläggen.


Den här tror jag kostade 15.- eller nåt sånt, shabbad å klar!
en närbild, fast lite överexponerad kanske ;)
Den här var ju bara så vacker, en gammal fotogen lampa för vägg, det sitter en liten spegel bakom och där ser man att det inte är alltför ung.
65.- gav jag för henne å nu hänger hon i trappan å lyser vägen upp....
Dagens dyraste köp.....Vaser har jag himla dåligt av så den köpte jag bara därför :-)
Men blank å fin var den så den hamnade i ett fönster med en boll i så länge tills man mot förmodan skulle få sig en bukett.....


Åh min favvo, visst blev den söt med en liten mini cyklamen i? lade lite mossa runt å nu står den å ser vacker ut på matsalsbordet!
De här finns ju alltid i mängder som ligger i små påsar och ingen tycks vilja ha dem, tog en liten påse med tio stycken i och vips var det nya värmeljus hållare!
Bara å banka en spik igenom så kan man sätta dem i krukor å dyligt!
Sådana här gjorde min farfar, det är på nåt sätt han.
Han var händig och kunde laga det mesta.
Når jag såg de stå där på julbordet så mindes jag honom och jag var tvungen att ta dem med mig hem. Min kära far har nog dem som farfar gjort med det dröjer väl innan de kommer hem till mig, vissa grejer hållar han på den envetna lilla faren....
Men dessa två har under kvällens gång fått sätta sig i make over stolen och hur de kommer å se ut får ni se i morgon eller en annan dag....


Nu ska jag släcka Katten å ta in ljusen, eller var det tvärt om?
Kram på er alla!


2 kommentarer:

kullervilla sa...

Vilka härliga saker du köpte på loppis. Det kan man kalla fynd. Hoppas du släckte lampan och inte katten.

Emma sa...

Ja jag släkte ljusen och tog in katten, hi hi!