torsdag 10 januari 2008

Katten har släpat in....

...nej det har de faktiskt inte gjort, denna gången! Igår berättade jag ju att jag släpat hem något stort, tungt och blått... Fast jag tror mer att den är grå men kanske en skvätt blå slank ner i hinken då i tidens begynnelse när den här målades, för det var nog rätt längesen om jag får gissa hej vilt. Detta söta lilla bord har stått i många herrans år borta i hönshuset, varför det nu har hamnat där vet jag inte och troligvis inte de förra ägarna heller. Jag frågade mina kära grannar för längesedan om jag fick köpa detta bord utav dem, men sen rann allt ut i sanden å vi började renovera vardagsrummet å nu när allt är färdigt förutom lite belysning så kom jag å tänka på det lilla bordet igen. Jag frågade igen och de sa: - ta skiten! Vaddå skit?, det är ju så vackert!
Så igår när vi ätit middag tog vi på oss varma kläder, satte dottern i sin vagn, selen på hunden och tog med oss en stor skrinda vi har till gräsklipparen. Eftersom vi bor på "icke statsplanerat område" så finns det inte så mycket belysning här ute i skogen så ficklampan fick följa med hon med. Vi gick den lilla biten bort å släpade ner för den branta trappan eftersom det stod på vinden i hönshuset. Det kom in efter lite strapatser på en lerig gräsmatta (jag höll på att slå halvt ihjäl mej!) så skurades det av med linolje såpa och fann sin plats i vardagsrummet, nära köket. Tanken är väl att ha det som ett serveringsbord när vi äter middag där inne. Kanske får det står kvar eller så får det byta plats men det är ju ett senare projekt.
Här ser ni i allafall bordet på plats med ljusstakar å allt....

*


*
Min Ängel, eller en utav dem rättare sagt. Tycker om när ljusen har olika höjd, därför så bytar stumparna ofta plats, hi hi!

**
Saltkar, ängel och gammal nyckel...

*

*
Mitt lilla trådhjärtan.

*
*

Träbacken med tidningar som Fredrik fick i julklapp av sitt jobb. Värdelös tyckte han, fin tyckte jag och användbar också!

*
*

En bild på bordskivan som är färdigsliten, jätte bra slipper göra nåt ju....

*
*
Sen till fynd två som skulle vara naturfärgad ju, å det kan man väl säga att den är? eller?
Det är en gammal kommod, fast skivan i marmor har nog gått i graven. Den är så fuktig så att dörren går inte att stänga på den. Så nu står den å värmer sig brevid kaminen å ska få torka upp innan färg burken kommer fram, fast jag funderar på att måla den med linoljefärg, har nämligen aldrig gjort det så det skulle vara kul å testa. Kanske att den blir ljust ljust grå i stället för vit. Eller vit bruten åt grå om det känns bättre? hi hi! den är slipad å klar så det tråkiga slipper jag.... Funderar på vad en skiva i marmor kostar? hade ju varit fint att ha den som den var innan... *letar efter plånboken...*
Ursäkta röra i bakgrunden, det är rummet som nu ska göras i ordning till vårat nya sovrum, det är helt ostylat å mest "förråd" just nu...
*


*

Låset och handtaget...

*


*

Ovansidan...

**
Så det var allt för idag....
Det finns fler skatter där borta i hönshuset som ska hämtas en dag men sambon tycker nog att ett projekt åt gången räcker ha ha!

Njut av livet idag, i morgon kan det vara för sent!

Kram och tack för att just DU tittade in!

7 kommentarer:

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Å gumman va fint!
Du får alltid till det så att det ser ut som att det bara hamnat där av en händelse.....
Duktig flicka!!
Kanske jag snart ska ut på en vårprimör resa, till min mormor å till mina hemtrakter mån to om det blir fika i Gränna då???
Allra sötaste flickan får en vacker vit ängel av skiraste frost att hänga i sitt träd....
Kram å go fortsättning lilla hon!

älskar sött sa...

Så jätte vackert! Ser att du har lite mer pyssel framför dig! =) Lycka till! kramar Malin

FiaElise sa...

Oj vilket fint bord, det ska du vara riktigt nöjd över, och kommoden kommer bli jättesnygg den också med lite målarfärg!
Nu är det inte många timmar kvar tills avresa, kanske borde sova en sväng!? ;)
Ha det toppen!
Kram

kullervilla sa...

Oj vilket härligt hönshus som har sådana skatter, bordet är bara så vackert och med allt det vackra du skapat runt det. Skall bli spännande att se vad du gör med kommoden, det går ju att måla så det ser ut som marmor, det gjordes mycket förr.

Hem & Lyckas Mia sa...

Å vilket vackert bord, helt underbart! Både kommoden och lådan också! kram

CresceNet sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Millas hem sa...

Det är första gången jag hälsar på på din blogg, du visar jättefina bilder, jag tittar gärna in igen!
Kram Camilla